Förläng sommaren genom att åka på spelmansstämma i Hofterup söndagen den 1 september! Vi har valt denna plats för att hedra Sveriges främste folkmusikupptecknare, Nils Andersson.

Noter till allspelslåtarna
Vägbeskrivning

Nils Andersson föddes i Hofterup 1864 och hade hela livet en stark kärlek till hembygden. Det var här i dessa trakter som han första gången kom i kontakt med folkmusiken genom de gamla spelmännen och vissångerskorna. Vid Hofterups kyrka, alldeles nära gården där han växte upp, har Nils Andersson sin gravplats.

 

Välkomna till 2019-års Nils Anderssonstämma i Hofterup! Söndagen den 1 september 2019 hälsar Malmö Spelmanslag alla hjärtligt välkomna till Hofterup och årets Nils Anderssonstämma! Programmet börjar klockan 14 med gudstjänst med folkmusikinslag i Hofterups kyrka. Direkt därefter går vi i procession till Nils Anderssons grav. Efter att vi där har hedrat Nils Andersson med musik och blommor förflyttar vi oss till församlingshuset tvärs över vägen där kaffe serveras. Nu är klockan ca 15 och vi välkomnar alla spelmän att delta i allspel samt framträda i mindre grupper. Om vädret tillåter håller vi till ute i trädgården.

Jonas Larsson Tel: 0411-15706, mobil: 0736-144146  

 

 

Malmö Spelmanslag - Sidfot
© Copyright 2022 Malmö Spelmanslag